Минимализъм и чист дизайн
През 2023 година ще продължи да се наблюдава тенденцията за минимализъм и чист дизайн в графичния дизайн. Дизайнерите ще използват по-малко елементи и цветове в дизайните си, за да постигнат по-ясен и лесно разбираем ефект. Това също така ще помогне за подобряване на уебсайтовете и приложенията по отношение на скоростта на зареждане и използваемостта им.

Цветни градации и дюшамбе
В същото време, дизайнерите ще използват повече цветни градации и дюшамбе, за да създадат по-динамични и интересни дизайни. Това може да се приложи както в дигитален, така и в печатен дизайн, като на пример постигнатият ефект може да бъде пъстрота на снимки, градиентни елементи в логата или хармония на цветовете в маркетинговите материали.

Векторен дизайн
Векторният дизайн продължава да се превръща в популярна техника за дизайн, особено за уебсайтове и мобилни приложения. Векторните графики могат да бъдат мащабирани до безкрайност без загуба на качество, което ги прави идеални за дизайн на мобилни приложения, където размерите на екрана на различните устройства може да се различават.

Анимация
Анимацията продължава да се използва широко в графичния дизайн, за да се привлече вниманието на потребителите и да се подобри потребителското изживяване. В презентации, рекламни клипове и други маркетингови материали може да се използват анимирани графики, за да се постигне живот и движение.

Facebook
LinkedIn